Pozivamo Vas da se uključite u humanitarnu akciju „Veliko srce za veliki osmijeh“

Humanitarna akcija „Veliko srce za veliki osmijeh“ u organizaciji Udruge volontera Podravke PULS predstavljena je na konferenciji za medije koja je održana u utorak, 18. rujna, a njezin cilj je pomoći djeci i odraslima s teškoćama u razvoju, odnosno Udruzi za terapijsko jahanje “Osmijeh”.

Akciju je podržala i Koprivničko-križevačka županija, a kao što je zamjenik župana Ratimir Ljubić istaknuo na konferenciji, važno je prepoznati potrebe lokalne zajednice, a posebno potrebe ranjivih skupina koje trebaju našu pomoć. Županija Udruzi pomaže i kroz redovno sufinanciranje njihovih programa, no, obzirom na velik interes za ovakav način rehabilitacije i liste čekanja, Udruga planira kupiti još jednog terapijskog konja, za što su potrebna veća sredstva. Predsjednica Udruge „Osmijeh“ Valentina Kavur kazala je kako je u program zasad uključeno 20 djece i odraslih, još 15-tak ih je na listi čekanja, a kobila Camila, koja je kupljena u suradnji s Udrugom PULS 2016. godine u akciji „Od Srca za Osmijeh“ ne može sve sama. Dječji osmijesi govore koliko im znači ova rehabilitacija, a njihovim su reakcijama oduševljeni i roditelji. Značajna sredstva potrebno je izdvojiti i za podmirivanje troškova terapijskog konja, a kreću se oko 20 tisuća kuna godišnje.

Kao što je istaknuto na konferenciji, akcija “Veliko srce za veliki osmijeh“ održat će se u subotu, 22. rujna, u sklopu Europskog tjedna mobilnosti, a njezin je cilj podržati provedbu programa terapijskog jahanja u Koprivničko-križevačkoj županiji. Okupljanje počinje već od 9 sati na Zrinskom trgu u Koprivnici, gdje se kroz dvije rute, preko Peteranca i Đelekovca, kreće na Šodericu. Navedenim će se rutama iscrtati veliko srce, a dobrodošli su trkači, biciklisti, motoristi i jahači, kao i sve ostale osobe koje na bilo koji način žele podržati ovu akciju. Na zajedničkom cilju, uz druženje i glazbu, za sve je sudionike osiguran ručak, a tamo će im se pridružiti i štićenici udruga osoba s invaliditetom te osobe s intelektualnim teškoćama koje će simbolično odvoziti nekoliko zadnjih metara. Ovaj plemeniti cilj podržala je i Policijska uprava koprivničko-križevačka, koja će brinuti o sigurnosti sudionika.

Sve zainteresirane pozivamo da se priključe akciji dolaskom na Zrinski trg u subotu i plaćanjem kotizacije u iznosu od dvadeset kuna ili uplatom na žiro račun Udruge „Osmijeh“.

Hodogram aktivnosti:

Okupljanje i prijave: 9 do 10:30 sati, Zrinski trg Koprivnica
Priprema za polazak: 10:45 sati
Start: 11:00 sati, Zrinski trg Koprivnica
Pauza Peteranec/Đelekovec: 30 min
Dolazak na Šodericu: cca 13 sati
Druženje uz ručak i DJ-a, prijevoz nazad do Koprivnice: 16:00, 16:30, 17:00

Kotizacija: 20 kuna odrasli, djeca dobrovoljni prilozi.

Uplata na račun Udruge: HR4923860021552003850

Služba ureda župana