Povodom Svjetskog dana Roma u Osnovnoj školi u Drnju otvorena izložba „Đelem, Đelem“ učenice Ribane Oršoš

Povodom Svjetskog dana Roma, u ponedjeljak 8. travnja u Osnovnoj školi Frana Koncelaka u Drnju predstavljena je izložba radova pod nazivom „Đelem, đelem“ učenice petog razreda Ribane Oršoš, koju je službeno otvorio zamjenik župana Ratimir Ljubić.

U svom obraćanju, zamjenik Ljubić istaknuo je kako je Svjetski dan Roma dan proslave romske kulture i podizanja svijesti o problemima s kojima se Romi suočavaju te je čestitao Ribani na predivnim crtežima kojima je prikazala njihov način života.

Otvorenju izložbe prisustvovali su učenici i učitelji iz Estonije, Grčke i Cipra, koji ovaj tjedan borave u školi sklopu Erasmus+ projekta, a obratili su se i ravnatelj škole Ivan Pikivača te učitelj likovne kulture Mario Dimić, koji je govorio o iznimnom talentu učenice Ribane.

Osnovna škola u Drnju broji oko 20 posto pripadnika romske nacionalne manjine, u svom radu nastoje poticati i održavati tolerantno međuetničko i međukulturalno ozračje, a izložbe romskih učenika tradicionalno se održavaju svake godine.

Služba ureda župana