Povodom Dana neovisnosti održana radionica “Peski-Art 2018. Đurđevac”

Na Dan neovisnosti u Domu “Mladen Markač” u Đurđevcu održana je 6. likovna radionica “Peski-Art 2018. Đurđevac” kojom su obilježeni značajni datumi novije hrvatske povijesti, Dan neovisnosti i dan oslobađajuće presude za hrvatske generale u Haagu, a održana je u čast generala Mladena Markača koji je i osobno prisustvovao događanju.

Na radionici je sudjelovalo 45 likovnih autora iz devet hrvatskih županija, a nastala likovna djela darovat će se nakon svečane izložbe “Podravina svojemu generalu” Gradu Pakracu, odnosno Općoj županijskoj bolnici Pakrac i bolnici hrvatskih veterana. Likovnu radionicu posjetile su i gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević i ravnateljica pakračke bolnice Marina Major koje su zahvalile organizatorima i sudionicima te podsjetile na ulogu pakračke bolnice i spašavanje 300 neuropsihijatrijskih bolesnika. Gošće su istaknule kako će ova donacija likovnih radova biti uspomena na te dane, ali i će i oplemeniti prostor u koji se i danas dolaze liječiti hrvatski branitelji jer bolnica ima i status veteranske bolnice.

Pokrovitelji likovne radionice bili su Ministarstvo hrvatskih branitelja, Koprivničko-križevačka županija, Grad Đurđevac i Hrvatski Sabor Kulture, organizator Udruga “Peski-Art Đurđevac”, a suorganizatori Turistička zajednica Grada Đurđevca, Udruga žena Peski, Udruga udomitelja za djecu “Osmijeh” i Etno kuća obitelji Karlovčan.

U ime Koprivničko-križevačke županije sudionike je pozdravio potpredsjednik Županijske skupštine Marijan Ružman, Katica Blažok u ime Mjesnog odbora Peski-Đurđevac te Kristina Sočev u ime Turističke Zajednice Koprivničko-križevačke županije, dok je radionicu otvorio gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči. Umjetnički stručni voditelj radionice bio je povjesničar umjetnosti prof. Franjo Horvat.

Podsjetimo i kako je Udruga Peski-Art Đurđevac dobitnica nagradu za najuspješniju udrugu u 2018. godini, koja joj je uručena na 34. Susretima likovnih stvaratelja Hrvatskog sabora kulture.

Služba ureda župana