Povodom Dana antifašističke borbe položeni vijenci i zapaljene svijeće

Povodom Dana antifašističke borbe, danas u ponedjeljak 21. lipnja izaslanstva Koprivničko-križevačke županije, Grada Koprivnice, Udruge antifašističkih boraca i antifašista Grada Koprivnice  te Židovske općine Koprivnica položili su vijence i zapalili svijeće u čast svim žrtvama u Drugom svjetskom ratu te u znak sjećanja na 22. lipnja 1941. godine kada je u šumi Brezovica kod Siska formiran Prvi sisački partizanski odred. Ispred Koprivničko-križevačke županije svečanom obilježavanju Dana antifašističke borbe prisustvovali su zamjenik župana Ratimir Ljubić te članovi Županijske skupštine Željko Pintar i Ivan Sabolić.

Vijenci su položeni u Koprivnici na Spomen području Danica, Gradskom groblju kod središnjeg križa i grobnice palih boraca, Židovskom groblju, Pravoslavnom groblju te na groblju u Jagnjedovcu. U ime Grada Koprivnice u delegaciji su bili predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal, gradonačelnik Mišel Jakšić, zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž, pročelnik Službe ureda gradonačelnika Dario Jembrek te vijećnici Petra Rožmarić, Vesna Peršić Kovač i Franjo Marković. Delegaciju UABA-e činili su Rade Prosenjak, Žarko Pintarec i Anica Desnica, a u ime  Židovske općine Koprivnica Sanja Švarc Janjanin.

Uz polaganje vijenaca održani su i prigodni govori, pa je tako zamjenik Ljubić istaknuo kako sjećanje na sve žrtve iz Drugog svjetskog rata obavezuje da se u današnjem vremenu širi dobrota i razumijevanje te osudi svaki oblik govora mržnje, a gradonačelnik Jakšić naglasio je kako na temeljima antifašističke borbe izviru demokratski procesi u današnjoj Hrvatskoj i Europi. Prigodnim riječima, prisutnima su se obratili i Sanja Švarc Janjanin, Ivan Pal, Rade Prosenjak i Željko Pintar, koji su podsjetili na važnost suprotstavljanja totalitarnim režimima te na dužnost očuvanja sjećanja na sve žrtve.

Služba ureda župana