Povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe droge analiziralo stanje i rezultate u godini na izmaku

Kraj kalendarske godine i Mjesec borbe protiv ovisnosti uobičajeni je termin u kojem zamjenik župana i predsjednik Povjerenstva Ratimir Ljubić saziva sastanak članica i članova županijskog Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga. Na sjednici održanoj u prostorijama Županije u petak, 14. prosinca raspravljalo se o godini koja je na izmaku i aktualnostima na području prevencije i suzbijanja zlouporabe droga.

Iz rasprave u kojoj je svaki od članica i članova iznio probleme i rezultate unutar svojeg područja proizlazi kako problem i trendovi zlouporabe ne zaobilaze ni našu Županiju, iako se situacija, ako se usporedi s onom u drugim regijama, čini nešto boljom. Ono što ponajviše zabrinjava je trend povećanja zloupotrebe sintetičkih droga koje se uvoze pod deklaracijom osvježivača prostora, a koje se pokazuju vrlo opasnima za zdravlje i složene su za liječenje.

Članice Povjerenstva Jasna Horvat Vlahović i Jelena Šimek Kristović također su upoznale prisutne s informacijama koje su dobile na konferenciji „Projekt resocijalizacije liječenih ovisnika o drogama kao ključ uspješnog oporavka od ovisnosti – izazovi i postignuća“ te su ujedno najavile stručni skup za voditelje preventivnih programa u osnovnim i srednjim školama koji bi se trebao održati početkom sljedeće godine.

Služba ureda župana