Povjerenstvo za ravnopravnost spolova inicira osnivanje Sigurne kuće

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije na sjednici održanoj 3. rujna 2008. godine raspravljalo je o pitanjima vezanim uz problematiku nasilja na području Koprivničko-križevačke županije kao i aktivnostima vezanim uz 22. rujan , Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama . Sjednici su kao vanjske suradnice prisustvovale ravnateljica Centra za socijalnu skrb Đurđevac, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Koprivnica te predstavnica Obiteljskog centra Koprivničko-križevačke županije.

Utvrđeno je da  nasilje u obitelji na području Koprivničko-križevačke županije predstavlja  rastući problem te je Povjerenstvo odlučilo pokrenuti inicijativu osnivanja “Sigurne kuće”, a ujedno i na  prigodan način obilježiti  22. rujan  Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama.

U tu svrhu članice Povjerenstva će 13. rujna 2008. godine organizirati anketnu potporu pokretanju inicijative osnivanja “Sigurne kuće”.

Anketna potpora održavati će se u Gradu Koprivnici, ispred tržnice u Ulici Đ. Estera, u Gradu Đurđevcu na Trgu sv. Jurja, u Gradu Križevcima, Ulica Antuna Nemčića, u vremenskom razdoblju od 09.00-12.00 sati.

Članice Povjerenstava tom prigodom dijelit će anketne listiće, a svi voljni mogu dati svoj potpis u znak podrške ideji osnivanja “Sigurne kuće” na području Koprivničko-križevačke županije.

Anketni upitnik s prikupljenim potpisima bit će prilog Zaključka koji će Povjerenstvo uputiti Županijskom poglavarstvu Koprivničko-križevačka županije sa prijedlogom da se osnuje stručna radna grupa koja bi se detaljno bavila problemom nasilja u obitelji i inicijativom osnivanja “Sigurne kuće”.