Povećava se broj novooboljelih na području Županije, ukupno 26 aktivna slučaja zaraze koronavirusom COVID-19

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako Županija i dalje bilježi povećanje broja novooboljelih osoba. U ovom trenutku od pristiglih nalaza testiranih osoba potvrđena su sedam nova slučaja zaraze koronavirusom COVID-19, odnosno ukupno 26 aktivna slučaja.  

Riječ je o dvije osobe iz đurđevačkog i pet osoba s koprivničkog područja. Epidemiološkom obradom utvrđeno je kako su novooboljele osobe razvile simptome nakon povratka s ljetovanja ili je riječ o obiteljskim kontaktima ranije zaraženih osoba. U tijeku je daljnja epidemiološka obrada, a trenutno se 95 osoba nalazi u kućnoj samoizolaciji.  Unazad nekoliko dana policijski službenici nadzirali su poštivanje mjera samoizolacije, te u 47 nadzora nije utvrđeno kršenje mjere.

Na današnjoj koordinaciji županijski Stožer donio je Izmjenu Zaključka o odgodi početka održavanja županijskih nogometnih liga koji možete pogledati OVDJE.

Stožer apelira na građane da se po povratku s ljetovanja pridržavaju epidemioloških mjera, suzdrže se od odlaska na javna okupljanja i druženja te da se u slučaju pojave bilo kakvih simptoma bolesti ili sumnje da su bili kontakti zaraženih osoba ponašaju odgovorno bez ostvarivanja novih kontakata kako bi smanjili mogućnosti širenja zaraze.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije