Potvrđeno 229 novih slučajeva bolesti COVID-19, Stožer apelira na građane da se striktno pridržavaju svih mjera epidemiološke prevencije

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području županije potvrđeno 229  novih slučajeva bolesti COVID-19.

Na području županije trenutno je aktivno 799  slučajeva bolesti COVID-19, ozdravilo je 98  osoba, a na bolničkom liječenju nalazi se 82 osoba. U OB Koprivnica preminule su dvije osobe s pozitivitetom na koronavirus (1926. i 1939. godište) koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge dijagnoze.

Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 338 uzoraka sa sumnjom na SARS – CoV-2 virus, a od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije ukupno je testirano 11682 osoba pri čemu je bolest COVID-19 potvrđena u 2947  slučajeva.

S obzirom na povećani broj oboljelih osoba i na intenzivnu lokalnu transmisiju koja je prisutna na području cijele županije, Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se smanjio intenzitet i dinamika u širenju SARS – CoV-2 virusa.

Isto tako Stožer apelira na sugrađane da se do primitka rezultata testiranja pridržavaju svih epidemioloških mjera i preporuka, odnosno da ostanu kod kuće i izbjegavaju bliske kontakte, odlazak na posao, druženja ili okupljanja, bez obzira imaju li simptome ili ne te, da strogo primjenjuju socijalnu distancu, održavaju higijenski standard te koriste maske za lice u skladu s preporukama.

Podsjećamo građane da sukladno preporuci o prioritetima za testiranje na SARS-CoV-2 Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, ukoliko netko od članova njihovih obitelji ima potvrđen pozitivitet na koronavirus, ostale članove obitelji koji razviju simptome odnosno bliske kontakte nije potrebno testirati na početku niti tijekom samoizolacije već je dovoljno javiti se svojem liječniku obiteljske medicine, kako bi se izbjeglo preopterećenje zdravstvenog sustava.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije