Potvrđeno 204 novih slučajeva zaraze koronavirusom, Stožer apelira na građane da se strogo pridržavaju svih mjera epidemiološke prevencije

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako su nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području županije potvrđena 204 nova slučaja bolesti COVID-19.

Na području županije trenutno je aktivno 983 slučajeva bolesti COVID-19, ozdravile su 64  osobe, a na bolničkom liječenju nalazi se 101 osoba. U OB Koprivnica preminule su dvije osobe s pozitivitetom na koronavirus (1941. i 1942. godište) koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge dijagnoze.

Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 je potvrđena u 3952 slučajeva.

Obavještavamo javnost kako sutra, 11. prosinca na prostoru Sajmišta u Koprivnici s radom započinje drive-in punkt za izuzimanje uzoraka sa sumnjom na SARS – CoV-2 virus. Otvaranjem drive-in punkta prestaje s radom testiranje u izdvojenoj COVID-19 ambulanti u sklopu županijskog Doma zdravlja u Koprivnici (na lokaciji Trg dr.Tomislava Bardeka 10), dok ispostave u Đurđevcu i Križevcima nastavljaju s radom prema rasporedu.  

Izuzimanje uzoraka će od ponedjeljka do subote  u terminu od 7 do 9 sati provoditi timovi županijskih zdravstvenih ustanova, kod stambenog kontejnera smještenog na prostoru koprivničkog Sajmišta.  Na punkt se vozilom ili pješke dolazi  iz smjera državne ceste D-41 odnosno Ulice Braće Radić, dok je izlazak predviđen kroz Potočnu ulicu. Upute za kretanje i postupak testiranja bit će vidljive i jasno istaknute na odgovarajućoj  signalizaciji.

Obzirom na povećani broj oboljelih osoba i na intenzivnu lokalnu transmisiju koja je prisutna na području cijele županije, Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se smanjio intenzitet i dinamika u širenju SARS – CoV-2 virusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana te izbjeći preopterećenje zdravstvenog sustava.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije