Potvrđeno 174 novih slučajeva zaraze koronavirusom, Stožer apelira na građane da se strogo pridržavaju mjera epidemiološke prevencije

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području županije potvrđeno 174 novih slučajeva bolesti COVID-19.

Na području županije trenutno je aktivno 828 slučajeva bolesti COVID-19, ozdravile su 54 osobe, a na bolničkom liječenju nalazi se 79 osoba. U OB Koprivnica preminulo je pet osoba s pozitivitetom na koronavirus  (1938.g., dvije osobe 1948.g., 1950.g. i 1951.g) koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge dijagnoze.

Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 je potvrđena u 4615 slučajeva.

Obzirom na povećani broj oboljelih osoba i na intenzivnu lokalnu transmisiju koja je prisutna na području cijele županije, Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se smanjio intenzitet i dinamika u širenju SARS – CoV-2 virusa.

Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana te izbjeći preopterećenje zdravstvenog sustava.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije