Potvrđeno 125 novih slučaja zaraze koronavirusom, od bolesti COVID-19 ozdravilo 133 osoba

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području županije potvrđeno 125  novih slučaja bolesti COVID-19. Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 450 uzoraka sa sumnjom na SARS – CoV-2 virus.

Na području županije trenutno je aktivno 847 slučaja  bolesti COVID-19, ozdravilo je 133  osoba, a na bolničkom liječenju nalazi se 98 osoba. U OB Koprivnica preminule su dvije osobe s pozitivitetom na koronavirus (1935. i 1947. godište) koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge dijagnoze.

Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 je potvrđena u 3749 slučajeva, a ukupno je testirano 13134 osoba.

Nakon uspostave COVID-19 ambulanti u Križevcima i Đurđevcu Županijski Stožer civilne zaštite u suradnji s Ravnateljstvom civilne zaštite RH i Županijskom upravom, osigurao je još jedan punkt za izuzimanje uzoraka sa sumnjom na SARS – CoV-2 virus i to na prostoru Sajmišta u Koprivnici.

Početak uzimanje uzoraka, koje će provoditi zdravstveni timovi županijskog Doma zdravlja i Zavoda za hitnu medicinu, očekuje se krajem ovog tjedna i to prema drive-in principu kod stambenog kontejnera smještenog na prostoru Sajmišta.  Na punkt se dolazi  iz smjera državne ceste D-41 odnosno Ulice Braće Radić, dok je izlazak predviđen kroz Potočnu ulicu.

Napominjemo kako će se uzorkovanje provoditi isključivo uz uputnicu koju pacijentima koji su prošli primarnu fazu trijaže izdaju liječnici obiteljske medicine. Na izuzimanje brisa nije moguće doći samoinicijativno na vlastiti zahtjev bez važeće liječničke uputnice.

S obzirom na povećani broj oboljelih osoba i na intenzivnu lokalnu transmisiju koja je prisutna na području cijele županije, Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se smanjio intenzitet i dinamika u širenju SARS – CoV-2 virusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana te izbjeći preopterećenje zdravstvenog sustava.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije