Potvrđena tri nova izlječenja COVID-19 infekcije, na području županije nema novooboljelih

Obavještavamo javnost kako su danas, protekom potrebnog roka od 28 dana te nakon ponovnog negativnog epidemiološkog nalaza, potvrđena tri nova slučaja izlječenja COVID-19 infekcije čime je ukupan broj izliječenih od koronavirusa na području Koprivničko-križevačke županije porastao na šest osoba. Trenutno nema novih slučajeva oboljenja uzrokovanih COVID-19 infekcijom.

U tijeku je epidemiološka obrada potencijalnih kontakata štićenika Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica koji su tijekom jučerašnjeg dana, nakon pozitivnog testiranja na COVID-19 infekciju, hospitalizirani u  koprivničkoj OB „Dr.Tomislav Bardek“. Kontaktima oboljelih osoba su izuzeti obrisci radi testiranja, određena im je mjera samoizolacije te trenutno ne pokazuju simptome zdravstvenih smetnji. Stanje u Domu je stabilno i pod epidemiološkim  nadzorom uz strogo poštivanje svih propisanih mjera, uputa i protokola.

U OB „Dr.Tomislav Bardek“ trenutno je hospitalizirano četvero bolesnika pozitivnih na koronavirus koji su u izolaciji na Odjelu infektologije i primaju svu potrebnu medicinsku skrb. Sve zdravstvene ustanove funkcioniraju bez poteškoća i u skladu s protokolima te uz pojačane mjere zaštite.

Što se tiče kontrole poštivanja mjera samoizolacije, policijski službenici tijekom posljednja 24 sata nisu zabilježili niti jedno kršenje mjere. Trenutno je spomenutom mjerom obuhvaćeno 511 osoba s područja Koprivničko-križevačke županije, a svakodnevno se obavlja i kontrola e-propusnica.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije ovim putem još jednom apelira na građane da se pridržavaju svih propisanih općih mjera i uputa zaštite te da uz odgovorno ponašanje održavaju socijalnu distancu i brinu o higijeni kako bi situacija sa širenjem bolesti COVID-19 uzrokovane koronavirusom i dalje bila pod nadzorom.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije