Potvrđen jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, jedna osoba oporavljena od bolesti COVID-19

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza izuzetih uzoraka testiranih na SARS – CoV-2 virus potvrđen jedan novi slučaja bolesti COVID-19. Riječ je o osobi srednje životne dobi iz opće populacije s koprivničkog područja, bliskom kontaktu ranije pozitivne osobe.

Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno  48 slučaja,  jedna osoba je oporavljena od bolesti COVID-19,  a na bolničkom liječenju je ukupno 26 osoba.

Od početka pojave koronavirusa na području županije zabilježeno je ukupno 269  slučajeva bolesti COVID-19,  a u samoizolaciji se trenutno nalazi 147  osoba.

Stožer poziva građane da se i dalje odgovorno ponašaju, primjenjuju socijalnu distancu, održavaju higijenski standard i dezinfekciju te nose zaštitne maske sukladno Odluci o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice i Odluci o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Koprivničko-križevačke županije kako bi se smanjilo širenje zaraze koronavirusa te time zaštitilo vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije