Potvrđen jedan novi slučaj bolesti COVID-19, ozdravilo devet osoba

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon preostalih pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području županije potvrđen jedan novi slučaja bolesti COVID-19.

Na području županije trenutno je aktivno 46 slučaja bolesti COVID-19, ozdravilo je devet  osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi 29 osoba.

Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije, bolest COVID-19 je potvrđena kod 5974 osobe.

Danas je  na snagu stupila Odluku o izmjenama Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja kojom se ublažavaju neke protuepidemijske mjere. Odluka se primjenjuje do 28. veljače 2021.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije i nadalje apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se smanjio intenzitet i dinamika u širenju SARS – CoV-2 virusa.Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije