Potpredsjednik Vlade RH i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva mr.sc. Božidar Pankretić u posjetu Koprivničko-križevačkoj županiji

Potpredsjednik Vlade RH i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva mr.sc. Božidar Pankretić u srijedu, 07. listopada posjetio je Koprivničko-križevačku županiju gdje je zajedno sa potpredsjednikom Hrvatskog sabora g. Josipom Friščićem,  koprivničko-križevačkim županom g. Darkom Korenom i njegovim suradnicima te  zamjenicom gradonačelnika grada Koprivnice i načelnicima općina Koprivnički Ivanec, Novo Virje, Hlebine, Peteranec ,Gornja Reka i Sveti Ivan Žabno razgovarao o budućim projektima i razvoju Koprivničko- križevačke županije.

Potpredsjednik Vlade RH i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva mr.sc. Božidar Pankretić potpisao je Ugovore o zajedničkom financiranju općina i gradova  iz programa EIB-II tranša 7, a za koje je Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva ukupno odobrilo 11.675.163,00kn. Gradu Koprivnici odobreno 2 milijuna kuna za pročistač otpadnih voda, a Koprivničkom Ivancu 2,5 milijuna za gradnju kanalizacije. Općine Novo Virje, Hlebine i Peteranec dobile su po 1,53 milijuna kuna za sanacije i modernizacije nerazvrstanih cesta, a Gornja Rijeka 720.000 te Sveti Ivan Žabno 1,8 milijuna kuna za istu svrhu.

Nakon potpisivanja ugovora izaslanstvo se uputilo  prema Novigradu Podravskom gdje su službeno otvorili novo izgrađenu sportsku dvoranu  OŠ  “prof. Blaž Mađer”  čija je izgradnja dijelom financirana iz sredstava Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva. Kamen temeljac prije četiri godine je postavio tadašnji župan Josip Friščić, a dvorana je – unatoč teškoćama, konačno završena.
Vrijednost dvorane je 12,1 milijun kuna. Ministarstvo regionalnog razvoja sufinancira izgradnju dvorane u iznosu od 38%, Županija je sudjelovala sa milijun kuna, a ostatak ide iz proračuna općine, rekao je novigradski načelnik Mladen Mađer.  
Dvoranu je proglasio otvorenom potpredsjednik Vlade RH i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva mr.sc. Božidar Pankretić , koji je zajedno s potpredsjednikom Sabora Josipom Friščićem, županom Darkom Korenom i novigradskim načelnikom Mladenom Mađerom simbolično ispucao prve udarce loptom prema golu. Slavlje zbog otvorenja dvorane nastavljeno je nakon svečanosti sportskim igrama novigradskih učenika.