Potpredsjednik Sabora Josip Friščić u obilasku radova na izgradnji Poslovne zone Koprivnički Ivanec

Potpredsjednik Sabora Josip Friščić, župan Darko Koren i državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Tihana Kraljić su u četvrtak 11. kolovoza obišli radove na izgradnji infrastrukture u Poslovnoj zoni Koprivnički Ivanec. Obilasku su se također pridružili zamjenik župana Ivan Pal, načelnik Općine Božidar Vrabelj i predstavnici tvrtke Radnik iz Križevaca.

Božidar Vrabelj je objasnio kako ova prva faza opremanja poduzetničke zone stoji 5,1 milijun kuna i financira se iz državnog proračuna (50%), općinskih sredstava (40%) i proračuna Koprivničko-križevačke županije (10%). Do kraja godine će se završiti radovi na infrastrukturi u poslovnoj zoni, a u tijeku je potpisivanje ugovora sa HEP-om i Koprivnica plinom. U roku od 5 godina sasvim bi trebalo biti u funkciji svih 220 hektara poslovne zone u Koprivničkom Ivancu.

Potpredsjednik Sabora Friščić rekao je kako nema razvoja poduzetništva bez lokalne i regionalne samouprave i njihovog stalnog zalaganja, a to je potvrdio i župan Darko Koren. Župan Koren je naglasio kako već postoji interes investitora za parcele u poslovnoj zoni te da je važno naglasiti da na radovima opremanja zone radi domaća tvrtka Radnik iz Križevaca.

Državna tajnica Tihana Kraljić podsjetila je da je trenutno u Hrvatskoj 325 zona u koje je do sada Vlada uložila preko 700 milijuna kuna sredstava. „Time se decentraliziraju gospodarske i poduzetničke aktivnosti te se stavlja u funkciju državno zemljište. Vrijednost darovanog zemljišta za zone u Koprivničko-križevačkoj županiji premašuje 36 milijuna kuna te je za samu zonu Ivanec osigurano 6,4 milijun kuna na ime ulaganja u infrastrukturu.“ kazala je državna tajnica.

Svi prisutni su se složili kako će velike poslovne zone poput ove u Koprivničkom Ivancu svojim privlačenjem investitora i poduzetnika snažno pridonijeti jačem gospodarskom oporavku zemlje.