Potpredsjednica Županijske skupštine prisustvovala priredbi „Valentinovo u Kutnjaku“

Udruga žena Kutnjak-Antolovec je tijekom vikenda organizirala tradicionalnu priredbu “Valentinovo u Kutnjaku”. Bila je to prilika za okupljanje srodnih udruga s legradskog područja i iz susjednih Varaždinske i Međimurske županije. Priredbi je prisustvovala potpredsjednica Županijske skupštine i predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić, koja je pohvalila marljivi rad udruga i aktivno sudjelovanje u društvenom i kulturnom životu svojih sredina.

Naglasila je i važnost umrežavanja žena i njegovanje tradicije te zahvalila sudionicama Festivala žena iz ruralnih područja, a posebno Mariji Mirjani Horvat, koja je sudjelovala prošle godine i na poseban način prikazala svoju svestranost i kreativnost.  Okupljene je pozdravio i načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić, koji je također zahvalio vrijednim članicama udruge na svim aktivnostima i sudjelovanju na manifestacijama u općini Legrad.

U nastavku večeri su članice udruge Kutnjak-Antolovec izvele igrokaz “Penezi greha delaju”, čija je autorica i redateljica Marija Mirjana Horvat nakon čega je uslijedilo veselo druženje žena uz pjesmu, ples i razmjenu iskustava.

Služba ureda župana