Potpredsjednica Verica Rupčić sudjelovala na edukaciji u programu “Žene u politici”

U organizaciji Hrvatske zajednice županija u Poreču je održana edukacija u okviru programa “Žene u politici”, na kojoj je sudjelovala potpredsjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije Verica Rupčić. U ovom programu tijekom godina sudjeluju žene aktivne u politici na području Republike Hrvatske. Edukacija se sastojala od tri djela, a teme su bile: „Volan – za autocestu odnosa s medijima“, „Miltonovi obrasci – motivacija kao ključ“ i „Pozicioniranje putem društvenih mreža “. Predavačice su bile Anita Majoli, vlasnica agencije „dAfency“, savjetnica Online komuniciranja, stručna specijalistica projektnog menagementa i Melita Pavlek, glavna tajnica Hrvatske Zajednice županija, savjetnica  za komuniciranje.

Okupljanje žena održano je uz podršku Istarske županije, čija je zamjenica župana Sandra Ćakić Kuhar upoznala sudionice s projektom poticanja ženskog poduzetništva na području županije. Također je kao primjer dobre prakse istaknula savjetovališta za spolno zdravlje mladih osmišljena kako bi se prevencija spolnog zdravlja mladih u Istarskoj županiji unaprijedila, a obuhvaća promociju ravnopravnosti spolova, nenasilje u vezama, pravo na različitost spolne orijentacije bez diskriminacije te ugodno i sigurno spolno iskustvo bez prisile.

Pored edukacije, ovaj susret je bio i prilika za razmjenu iskustava i primjera dobre prakse što je važno za djelovanje žena aktivnih u lokalnim zajednicama. Također je istaknuta nužnost potpisivanja Europske povelje za ravnopravnost muškaraca i žena na lokalnoj razini, čime se jedinice lokalne i regionalne samouprave diljem Europske unije i formalno obvezuju da će slijediti načela ravnopravnosti žena i muškaraca.

 

Potpredsjednica Županijske skupštine KKŽ Verica Rupčić