Potpisani ugovori za školu plivanja u kojoj će sudjelovati 510 učenika osnovnih škola

Župan Darko Koren potpisao je ugovor sa Zajednicom sportskih udruga grada Koprivnice o provedbi obuke neplivača u školskoj godini 2018./2019. za učenike trećih razreda osnovnih škola kojima je osnivač Koprivničko-križevačka županija. Ovim projektom obuhvaćeno je ukupno 18 škola, odnosno maksimalno 510 učenika.

Obuka neplivača će se provoditi na Gradskim bazenima „Cerine“ u Koprivnici te će trajati 20 sati po učeniku uz nadzor učitelja plivanja. Ovim ugovorom Županija će financirati rad stručnih osoba u ukupnom iznosu od 83.130,00 kuna, odnosno 163 kune po učeniku. Po završetku obuke, učenici će dobiti diplome kojima se potvrđuje pohađanje škole plivanja i stupanj usvojenih vještina.

Važno je naglasiti kako je Koprivničko-križevačka županija jedna od rijetkih u Republici Hrvatskoj koja financira ovakav projekt, pri čemu se prvenstveno potiče unošenje zdravih navika već u ranoj dobi učenika. Županija na ovaj način želi potaknuti i izvannastavne aktivnosti učenika, pri čemu se ujedno potiče i razvoj motoričkih vještina, ali i druženje učenika.

Služba ureda župana