Potpisani ugovori za javni prijevoz učenika osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Koprivničko-križevačka županija

Župan Darko Koren potpisao je sa predstavnicima prijevoznika ugovore za javni prijevoz učenika osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Županija. Ugovore su potpisali direktor tvrtke Čazmatrans promet d.o.o. Damir Pavlović, direktor tvrtke „Čazmatrans-Nova“ Dragan Marinović, vlasnik autoprijevoza „Škriljak“ Ignac Škriljak iz Podravskih Sesveta i Tomislav Šabić iz HŽ-Putničkog prijevoza. Ovom prigodom potpisan je i Okvirni sporazum za uslugu prijevoza učenika osnovnih škola kojima je osnivač Koprivničko-križevačka županija za razdoblje 2015.-2016. godine, a temeljem kojeg je potpisan i Ugovor o javnoj nabavi za obavljanje usluge prijevoza učenika osnovnih škola za 2015. godinu sa tvrtkom Čazmatrans promet d.o.o.. Prijevoznik je dužan obavljati uslugu prijevoza sukladno uputama Naručitelja prijevoza. Svaka relacija podrazumijeva i prijevoz učenika trećih razreda od matične odnosno područne škole do Bazena Cerine u Koprivnici i natrag, pet puta tijekom godine. Cijena prijevoza za 2015. godinu iznosi 7.296.336,25 kuna s porezom na dodanu vrijednost.
Ugovor o kriterijima i načinu sufinanciranja/financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola za razdoblje siječanj-lipanj 2015. godine potpisan je sa tvrtkom „Čazmatrans – Nova“ d.o.o. Prilikom potpisivanja ugovora za učenike srednjih škola Župan je naglasio „kako je ovaj model sufinanciranja konkretna pomoć roditeljima te će i nadalje sufinanciranje cijene za roditelje ostati isto odnosno iznositi pedeset kuna za autobusnu kartu i dvadeset kuna za vlak“.
Potpisivanju Ugovora su prisustvovali zamjenik župana Ivan Pal i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Branka Cuki.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.