Potpisani ugovori za financiranje programa i projekata udruga iz područja gospodarstva, poljoprivrede i ruralnog razvoja

U prostorijama Županijske uprave danas su potpisani ugovori u okviru javnog natječaja za financiranje programa i projekata udruga iz područja gospodarstva, poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2017. godinu.

Ove je godine u proračunu za tu namjenu osigurano 400 tisuća kuna, koje je Povjerenstvo za ocjenjivanje raspodijelilo na prijavljenih 30 udruga za 46 programa i projekata, koji za glavne ciljeve imaju promicanje i razvoj znanosti, obrazovanja i cjeloživotnog učenja, promicanje održivog razvoja i povećanje turističke ponude te promicanje volonterstva.

Ugovore je ispred Koprivničko-križevačke županije potpisao župan Darko Koren, koji je izrazio zadovoljstvo dugogodišnjom suradnjom s udrugama te je naglasio kako je „smisao ovakvih programa potpora i podrška radu udruga i njihovim aktivnostima“. Dodao je kako će se sredstva uglavnom utrošiti na stručne edukacije, razvoj gospodarstva, izložbe poljoprivrednih proizvoda i stočarske izložbe, natjecanja i slično.

U ime predstavnika udruga obratila se Tatjana Međimurec iz županijske Udruge orača koja je zahvalila na primljenim sredstvima te dodala kako je iza njih 15 natjecanja na kojima su postigli velike uspjehe, a sve to ne bi bilo moguće bez podrške i financijske pomoći Županije. Upravo im je Županija kupila dva natjecateljska pluga koji su omogućili Saši Višku da dvije godine zaredom predstavlja Hrvatsku na svjetskom natjecanju u oranju.

Koprivničko-križevačka županija kontinuirano od 2004. godine provodi sufinanciranje manifestacija i događanja koje provode udruge iz područja gospodarstva, poljoprivrede i ruralnog razvoja, a sredstva koja su uložena u razdoblju 2004. – 2016. iznose oko 1.900,000,00 tisuća kuna. U 2014. godini stupio je na snagu Zakon o udrugama prema kojemu je izrađen Pravilnik o financiranju programa i projekata udruga koji su od interesa za Koprivničko-križevačku županiju te se na temelju njega obavlja raspodjela sredstava za projekte/programe udruga iz područja gospodarstva, poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i zamjenik župana Darko Sobota te pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac sa suradnicima.

Služba ureda župana