Potpisani ugovori o velikim kapitalnim investicijama

U četvrtak, 12. lipnja 2014. godine u prostorijama Koprivničko-križevačke županije, župan Darko Koren i predstavnici izvođača radova BEL-BAU d.o.o. iz Bjelovara i tvrtka ĐURKIN d.o.o. iz Čakovca potpisali su ugovore o velikim kapitalnim investicijama. Potpisani ugovori se odnose na II. fazu rekonstrukcije zgrade Učeničkog doma u Križevcima i III. fazu izgradnje škole i športske dvorane u Legradu.

Planiranom rekonstrukcijom zgrade Učeničkog doma u Križevcima poboljšati će se toplinske karakteristike zgrade za tri energetska razreda (s energetskog razreda F na energetski razred C), što će rezultirati uštedama na grijanju objekta.Ukupna vrijednost ugovorenih radova II. faze iznosi 983 tisuće i petsto kuna s PDV-om, a projekt sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu od 532 tisuće i četiristo kuna. Radove će izvoditi tvrtka BEL – BAU d.o.o. iz Bjelovara.

Projekt izgradnje škole i školske sportske dvorane Osnovne škole Legrad traje od 2012. godine i u potpunosti ga financira Koprivničko-križevačka županija. Na prvu i drugu fazu radova Županija je uložila više od 6 milijuna kuna. Prvom i drugom fazom radova, zgrada škole i školske sportske dvorane izgrađena je „do pod krov“. Treća faza radova obuhvatit će građevinsko-obrtničke radove, izradu hidroinstalacija, elektroinstalacija i termotehničkih instalacija. Ukupna vrijednost ugovorenih radova III. faze iznosi 2,8 milijuna kuna, a radove će izvoditi tvrtka ĐURKIN d.o.o. iz Čakovca.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.