Potpisani ugovori o stipendiranju učenika deficitarnih zanimanja u Koprivnici

U koprivničkoj Gradskoj vijećnici u ponedjeljak, 13. listopada svečano su potpisani Sporazumi i Ugovori o stipendiranju učenika deficitarnih obrtničkih zanimanja.

Na početku svečanosti prisutnima se obratila Jasmina Sinovec, stručna suradnica za obrazovanje u Obrtničkoj komori Koprivničko- križevačke županije koja je istaknula kako će ove godine u program biti uključeno jedanaest učenika iz Koprivnice, odnosno sedamdeset učenika iz Koprivničko-križevačke županije, što je najveći broj stipendija u Republici Hrvatskoj. Stipendije za učenike u iznosu od 700 kuna mjesečno osigurala je Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije uz potporu Ministarstva poduzetništva i obrta, a u suradnji sa Gradovima Križevci, Koprivnica i Đurđevac, općinama Gola, Podravske Sesvete i Virje, poduzećima „Radnik“, „Rasco“, „Komunalno poduzeće“ Križevci te obrtima „Zid“ Đurđevac i „Graditeljstvo Vrabelj“.

Prigodnim riječima nazočnim učenicima, njihovim roditeljima i ostalim gostima obratili su se predsjednik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Zvonko Pecikozić, šefica Odjela za obrazovanje i zamjenica Glavne tajnice Hrvatske obrtničke komore Mirela Lekić, financijski direktor tvrtke „Rasco“ Darko Paviša, koprivnička gradonačelnica Vesna Želježnjak, zamjenik župana Ivan Pal i ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras.

Zamjenik župana Ivan Pal čestitao je svima koji sudjeluju u ovom projektu i na taj način ulažu u budućnost hrvatskog gospodarstva, a učenicima je rekao: „Ova stipendija svjedoči da mnogi vjeruju u vas i vaše sposobnosti, a vi je probajte iskoristiti na najbolji mogući način.“

Uslijedilo je simbolično potpisivanje Sporazuma o zajedničkom stipendiranju sa učenicima, predstavnicima gospodarskih subjekata i predstavnicima Gradova Koprivnice i Đurđevca.

Ove će se godine stipendirati učenici koji se školuju za zanimanja autolimar, automehaničar, dimnjačar, elektroinstalater, konobar, krojač, kuhar, mesar, pekar, slastičar, stolar, soboslikar ličilac, strojobravar i zidar. Obrtnička komora i njezini partneri svake godine stipendiraju učenike kako bi se promovirao upis učenika u deficitarna zanimanja i partnersko djelovanje na području obrazovanja kadrova u skladu s potrebama gospodarstva Koprivničko-križevačke županije.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.