Potpisani Ugovori o prijenosu poslovnih udjela te Ugovora o prodaji poslovnih udjela tvrtke Prizma VV

Na nedavno održanoj 25. sjednici Skupštine trgovačkog društva Piškornica d.o.o. u Varaždinu osnivači Društva jednoglasno su usvojili informacije o donošenju odluka o povećanju temeljnog kapitala povezanog društva Piškornica – sanacijsko odlagalište j.d.o.o. te o promjeni statusa Društva iz j.d.o.o. u d.o.o. kao i o preuzimanju tvrtke Prizma VV d.o.o. iz Malog Otoka.

S obzirom da su ove odluke značajne kako za sam razvoj Društva tako i za poboljšanje uvjeta rada i poslovanja samog odlagališta otpada Piškornica župan Darko Koren ujedno i predsjednik Skupštine prisustvovao je potpisivanju Ugovora o prijenosu poslovnih udjela.

„Nakon nekoliko mjeseci priprema završio je i ovaj posao oko preuzimanja tvrtke Prizma“ započeo je direktor RCGO Piškornica Mladen Jozinović i nastavio: „potpisivanjem Ugovora, Piškornica je ušla u posao sakupljanja otpada, obradu te prateće djelatnosti u komunalnom DSC_1645mbiznisu“. O vrijednosti i značaju preuzimanja tvrtke Prizma direktor Jozinović je rekao:  „Akvizicija je vrijedna tri i pol milijuna kuna te smo s njom postali jedan od najvećih operatera sakupljanja i obrade otpada na području Koprivničko-križevačke županije“.

Prisutnima se obratio i dosadašnji direktor Prizme Dražen Vlah zahvalivši svima na podršci te dodao  „oduvijek sam težio kvaliteti usluga i tako će biti i u budućnosti“. Upoznao je prisutne s tvrtkom Prizma gdje je rekao da je Prizma obiteljsko poduzeće s 24 djelatnika od 6 milijuna kuna prometa i „ovim preuzimanje Piškornica postaje dominantan sakupljač otpada u Koprivničko-križevačkoj županiji“.

Važno je napomenuti da je trgovačko društvo Prizma VV d.o.o. prvo privatno registrirano komunalno poduzeće u Koprivničko-križevačkoj županiji sa sjedištem u Malom Otoku. Bave se sakupljanjem, prijevozom i odlaganjem otpada u 13 općina od Kloštra Podravskog do Legrada, a uvršteni su i u Zlatnu knjigu najuspješnijih hrvatskih poduzetnika i menadžera.

Služba ureda župana