Potpisan ugovor za obavljanje katastarsko-geodetskih usluga na području Grada Đurđevca

U Đurđevcu je u petak, 18. studenog, održano potpisivanje okvirnog sporazuma Ugovora za obavljanje katastarsko-geodetskih usluga radi izrade katastra nekretnina na području Grada Đurđevca. Samim potpisivanjem i službeno je obilježen početak radova na katastarskoj izmjeri. Ugovor su potpisali ravnatelj Državne geodetske uprave (DGU) Željko Bačić, gradonačelnik Đurđevca Slavko Gračan i župan Darko Koren.

Ukupna vrijednost ugovorenih radova iznosi 12,1 milijun kuna, financirat će ih DGU (50%), Grad Đurđevac (40%) i Županija (10%), a izmjerom će biti obuhvaćeno oko 5000 hektara zemljišta. Izvođač radova bit će tvrtka Geoprojekt d.o.o iz Zagreba.

Gradonačelnik Gračan je tijekom potpisivanja istaknuo da je katastarska izmjera najvažniji strateški projekt koji u Đurđevcu treba provesti, jer bez toga nema privlačenja investitora. Župan Koren je kazao da je ulaganje u sređivanje zemljišnih knjiga dugoročna strategija Županije prema napretku, a to potvrđuje činjenica što Županija takve projekte sufinancira u svim općinama i gradovima. Ravnatelj DGU Bačić je dodao da će ovom izmjerom biti uređeno cijelo urbano područje Grada Đurđevca, te da je to najveći pojedinačni zahvat DGU-a u 2011. godini.