Potpisan ugovor za izradu Master plana integriranog prijevoza putnika i intermodalnog prijevoza tereta na području sjeverne Hrvatske

U Županijskoj palači u Varaždinu, danas je potpisan Ugovor za izradu Master plana integriranog prijevoza putnika i intermodalnog prijevoza tereta na području sjeverne Hrvatske između Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture i prijavitelja projekta.

Riječ je o dokumentu koji predstavlja generalni prometni plan za dugoročno prometno planiranje područja Varaždinske, Međimurske i Koprivničko-križevačke županije. Ugovor u vrijednosti od 5.199.600 kuna sa 85 posto sufinancira se iz Europskog fonda za regionalni razvoj, dok će po 5 posto sufinancirati tri susjedne Županije iz svojih proračuna.

Potpisivanju Ugovora prisustvovali su ministar Siniša Hajdaš Dončić, župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, župan Međimurske županije Matija Posavec te župan Varaždinske županije Predrag Štromar koji se zahvalio susjednim županijama na partnerstvu.

Ministar Hajdaš Dončić pojasnio je da je ovaj potpisani Ugovor jedan u nizu od ukupno deset ugovora koje Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture upravo potpisuje s lokalnim i regionalnim upravama, te s razvojnim agencijama u Hrvatskoj koje su lani na natječaju dobile bespovratna sredstva za izradu svojih Master planova. Ministar je izdvojio ovo potpisivanje ugovora kao dobar primjer međužupanijske suradnje.

Župan Koren je istaknuo kako vjeruje u uspješnu suradnju triju županija i na ovom projektu, a koje su svoje partnerstvo dokazale prije svega suradnjom na projektu Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Piškornica. Župan se osvrnuo i na probleme prometne infrastrukture što je zajedničko svim županijama i istaknuo važnost podrške nadležnog ministarstva u rješavanju tih problema.

Inače, Master plan bi trebao biti temelj stvaranja održivog, djelotvornog, sigurnog i učinkovitog prometnog sustava sjeverne Hrvatske. Trenutno se priprema dokumentacija za natječaj za odabir izvođača studije, a izrada Master plana trebala bi biti gotova do kraja 2016. godine.

Potpisivanju su prisustvovali i saborski zastupnik Mario Habek, zamjenici župana Varaždinske županije Alen Kišić i Alan Košić te predsjednik Županijske skupštine Međimurske županije Mladen Novak.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.