Potpisan Ugovor o produljenju zakupa prava lova za zajedničko otvoreno lovište broj VI/101 – „Križevci“

Župan Darko Koren i opunomoćeni predstavnik Lovačkog društva „Sveti Hubert“ Križevci Dragutin Bermanec potpisali su u Županijskoj upravi Ugovor o produljenju zakupa prava lova za zajedničko otvoreno lovište broj VI/101 – „Križevci“.

Riječ je o lovištu površine 32 989 hektara i godišnje lovozakupnine 172.241,00 kuna, a ugovor je potpisan na 10 lovnih godina, odnosno do 31. ožujka 2026. godine.

Lovačko društvo „Sveti Hubert“ Križevci podnijelo je zahtjev za produljenje Ugovora o zakupu te je isti proslijeđen u Ministarstvo poljoprivrede na prethodnu suglasnost sukladno Zakonu o lovstvu. Ministarstvo je nakon provjere izdalo prethodnu suglasnost te je na osnovu toga Županijska skupština donijela Odluku o produljenju Ugovora o zakupu. Nakon dostave nacrta Ugovora Županijskom državnom odvjetništvu na mišljenje o pravnoj valjanosti, kako isto nije odgovorilo u zakonskom roku od 15 dana smatra se kako je potvrdno njegovo mišljenje o pravnoj valjanosti nacrta ugovora, te je isti potpisan i poslan u Ministarstvo na daljnje postupanje.

Služba ureda župana