Potpisan Ugovor o katastarskoj izmjeri Općine Koprivnički Ivanec

U prostorijama Općine Koprivnički Ivanec u srijedu, 16. veljače, potpisan je Ugovor o katastarskoj izmjeri Općine Koprivnički Ivanec. Ugovor su potpisali ravnatelj Državne geodetske uprave (DGU) Željko Bačić, župan Darko Koren i načelnik Općine Božidar Vrabelj.

Župan Darko Koren zahvalio je ravnatelju Bačiću na dugogodišnjoj odličnoj suradnji, te izdvojio kako je Županija u posljednjih 8 godina za različite katastarske usluge na svojem području izdvojila više od 2,3 milijuna kuna. I u ovom projektu je uključeno sufinanciranje Županije od 15 %, 40% pokriva DGU, a 45 % sama Općina. Izmjerom će biti obuhvaćeno 3 135 hektara površine.

Željko Bačić je objasnio kako za sveobuhvatni gospodarski razvoj nema važnije stvari od katastarske izmjere. „Dokazano je da se po završetku katastarske izmjere broj čestica na terenu prepolovi, a broj upisanih objekata i kuća udvostruči. Nije nevažno da dolazi i do povećanja prihoda jedinica lokalne i regionalne samouprave za 2 do 5 puta. Nesređeno stanje u katastarskim izmjerama je zapravo mrtvi kapital gradova i općina.“ rekao je Bačić.

Potpisivanju ugovora su također nazočili i zamjenik župana Darko Sobota te pročelnica Područnog ureda za katastar Koprivnica Jelena Unger.