Potpisan ugovor o javnoj nabavi radova rekonstrukcije zgrade Obiteljskog centra u Koprivnici

Stvaranjem adekvatnih infrastrukturnih uvjeta koje će pratiti i educirani kadrovi, a čime će se osigurati uspješno djelovanje koprivničkog Obiteljskog Centra, potvrđujemo kontinuitet provođenja socijalne politike na području grada i županije - naglasio je zamjenik župana Ljubić

U prostorijama koprivničkog Centra za socijalnu skrb danas je upriličeno potpisivanje ugovora o javnoj nabavi radova rekonstrukcije zgrade Obiteljskog centra u Koprivnici, kojem su ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica UO za zdravstveno-socijalne djelatnosti Maja Blažek.

Ugovor su potpisali ravnatelj Centra Danijel Rušak  ispred naručitelja i Martina Vrabelj Šegovec i Zvonimir Markovinović ispred izvođača, zajednice ponuditelja Graditeljstvo Vrabelj i Montisistemi d.o.o. Vrijednost radova je 5.569.514,96  kuna s PDV-om.

„Drago nam je što se naša ustanova uključila u ovaj važan projekt za zajednicu te da na ovaj način sudjelujemo ne samo u još jednom infrastrukturnom projektu na području grada, već dodatno stvaramo uvjete za kvalitetno pružanje usluge koja će biti od velike pomoći u sustavu socijalne skrbi“, kazao je ravnatelj Rušak te zahvalio svim partnerima koji su uključeni u projekt.

Zamjenik župana Ljubić je čestitao na projektu te naglasio važnost kontinuiteta provođenja socijalnih politika na području grada Koprivnice i cijele Koprivničko-križevačke županije, posebno u segmentu stvaranja adekvatnih infrastrukturnih uvjeta koje će pratiti i educirani kadrovi čime će se osigurati uspješno djelovanje koprivničkog Obiteljskog Centra.

Obiteljski centar u novom obliku i na novoj lokaciji će biti vrlo važna karika u socijalnoj politici naše Županije. Hvala Gradu što je pronašao i ustupio adekvatan prostor, ravnatelju Centra i djelatnicima te svima uključenima u projekt. Znamo koliko je zahtjevno raditi u centrima za socijalnu skrb, posebno u ovom vremenu koje je utjecalo na odnose i koje nas usmjerava na još veću suradnju kako bi pomogli našim sugrađanima.  Županije također intenzivno djeluje na polju socijalne politike te trenutno dovršava projekt Sigurne kuće kojom ćemo zaštiti žrtve svih oblika nasilja u kojem nažalost često prednjači ono obiteljsko. Vjerujem kako će suradnja biti uspješna i da ćemo svi zajedno pomoći kako bi se problemi koji nastaju u obiteljima smanjili, a tome će sigurno doprinijeti i kvalitetan kadar koji će raditi u Obiteljskom centru“, zaključio je zamjenik Ljubić.

Čestitkama na uspješnom projektu se priključio i gradonačelnik Mišel Jakšić.

„Čestitam našem ravnatelju Centra za socijalnu skrb te PORA-i i svima koji su ga podržavali u realizaciji ovako velikog projekta. Veselimo se što u Koprivnici imamo ljude kojim ovakvo nešto mogu iznijeti i ne sumnjam da će ova priča uspjeti posebno ako imamo na umu kroz kakvu smo sve neizvjesnost  i borbu prolazili u pandemiji koja je uvelike utjecala na psihičko stanje naših sugrađana“, istaknuo je gradonačelnik Jakšić te čestitao i domaćim tvrtkama koji će izvoditi radove.

Prije potpisivanja ugovora obratili su se i predstavnici izvođača radova, koji su izrazili zadovoljstvo što će sudjelovati u važnom projektu te da će radovi biti izvršeni u skladu s najvišim standardima unutar zadanih rokova.

Spomenimo kako su radovi kojima će se rekonstruirati zgrada unutar koprivničkog Kampusa, kasnije i opremiti, jedna je od aktivnosti u sklopu projekta „Uspostava Podružnice obiteljskog centra za socijalnu skrb Koprivnica kao podrška procesu deinstitucionalizacije“ koji je iznosom od 5.484,791,54 kuna financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Dodatni iznos od 1.461.264,96 kuna za radove osiguralo je Ministarstvo, rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Uvođenje izvođača radova u posao planirano je početkom ožujka, dok je predviđeni rok dovršetka radova 8 mjeseci. Stručni nadzor radova i usluge koordinatora zaštite na radu će obavljati ured ovlaštenog inženjera građevinarstva Igora Kolara, a ukupna cijena usluge je 90.625,00 kuna s PDV-om.

Današnjem potpisivanju ugovora prisustvovali su i predstavnice PORA-e Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije, ravnateljica Melita Birčić i Ida Kovač Očenašek, koje pružaju stručnu podršku u provedbi projekta, predstojnica Podružnice Obiteljskog centra Silvija Čavić sa suradnicama, predsjednica Upravnog vijeća Centra za socijalnu skrb Koprivnica  Ivanka Perić-Novak, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Mlinarić te predsjednica Uprave Komunalca Nataša Tetec.

„Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Koprivničko-križevačke županije“.