Potpisan ugovor o javnoj nabavi radova na dogradnji PŠ Frana Galovića Peteranec

Župan Darko Koren i direktor tvrtke MOD d.o.o. Koprivnica Stjepan Njegač, u četvrtak 20. travnja, potpisali su ugovor o javnoj nabavi radova na dogradnji Područne škole Frana Galovića Peteranec, koja se nalazi u sastavu Osnovne škole Frana Koncelaka Drnje.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi 2.299.079,63 kuna s PDV-om, a vrijedi spomenuti i kako su Koprivničko-križevačka županija i Općina Peteranec zaključile Sporazum o sufinanciranju troškova projekta dogradnje PŠ Peteranec, kojim Općina navedeni projekt sufinancira sa 750 tisuća kuna. Župan je ujedno potpisao i ugovor za obavljanje poslova stručnog i obračunskog nadzora s tvrtkom Petgrad d.o.o. Koprivnica.

Područnu školu Peteranec polazi 63 učenika u 4 razredna odjela, a zbog nedostatka prostornih kapaciteta te trenda povećanja broja učenika, pristupilo se dogradnji i rekonstrukciji škole, čime će se ujedno postići ušteda u energetskom smislu te će se moći organizirati jednosmjenska nastava“, kazao je župan.

Što se tiče konkretnih radova, u planu je dogradnja dvije učionice, proširenje blagovaonice i kuhinje, izvest će se toplinska ovojnica cjelokupne građevine u energetski razred B kao i novi priključak na javnu vodovodnu mrežu s novim hidrantskim vodovodom te unutarnjim i vanjskim razvodom sanitarne i oborinske kanalizacije. Obnovit će se i električne instalacije te instalacije slabe struje, vatrodojave i gromobranske instalacije, a ugovoreni rok za završetak radova je 11. kolovoza 2017.godine.

Načelnik Općine Peteranec Krešimir Matijašić i ravnatelj OŠ Frana Koncelaka Drnje Ivan Pikivača zahvalili su Županiji što je prepoznala potrebu investicije, a potpisivanju ugovora prisustvovali su i zamjenik župana Ivan Pal, viša savjetnica za provedbu kapitalnih projekata Ana Mušlek te Vedran Petrović ispred tvrtke Petgrad.

U privitku možete vidjeti vizualizaciju PŠ Peteranec nakon dovršetka radova.

Služba ureda župana