Potpisan ugovor o izgradnji 14,3 milijuna kuna vrijedne školske sportske dvorane u Rasinji

Dvorane će osim za školske aktivnosti biti i višenamjenski prostori koje će koristiti svi stanovnici te će zasigurno pomoći u obogaćivanju društvenog života u općini. Osim toga, to je jedan od najboljih alat u borbi protiv negativnih demografskih trendova - naglasio je župan

U prostorijama Osnovne škole Andrije Palmovića Rasinja danas je upriličeno svečano potpisivanje Ugovora o javnoj nabavi radova izgradnje školske sportske dvorane koji su uime nositelja i naručitelja projekta potpisali župan Darko Koren i načelnik Općine Rasinja Danimir Kolman, a uime izvođača radova predsjednik Uprave tvrtke Radnik Mirko Habijanec.

Projekt je vrijedan gotovo 14,3 milijuna kuna, a riječ je o posljednjem ugovoru iz Programa izgradnje školskih sportskih dvorana vrijednom preko 65 milijuna kuna koji je inicirala Koprivničko-križevačka županija i koji obuhvaća pet općina – uz Rasinju, dvorane se grade i u Kloštru Podravskom, Svetom Ivanu Žabnom, Svetom Petru Orehovcu i Kalinovcu.

Župan Koren je prilikom potpisivanja naglasio kako će se izgradnjom dvorane omogućiti još kvalitetniji uvjeti za učenike i nastavnike, zahvalivši Općini i načelniku  što su prihvatili inicijativu Županije i koncept sufinanciranja projekta. „Uvjeren sam da je ovaj projekt značajan i vrijedan za općinu jer dvorane će osim za školske aktivnosti biti i višenamjenski prostori koje će koristiti svi stanovnici te će zasigurno pomoći u obogaćivanju društvenog života u općini. Osim toga, to je najbolji  alat u borbi protiv negativnih demografskih trendova“, naglasio je župan te dodao kako će izgradnja dvorane biti zahtjevan projekt koji će  tvrtka Radnik izgraditi prema svim najvišim standardima.

Osvrnuo se i na odličnu suradnju s općinskim vodstvom te projektima koji će se odvijati na području općine.

Rasinja je jedna od najvećih općina u županiji i zbog specifičnosti jedna je od proračunski najslabijih, no uvijek je u fokusu pažnje Županije po svim pitanjima. Uz ovaj kapitalni projekt,  prije dvije godine odlučili smo ući u oživljavanje ovog prostora te smo kupili stari dvorac Inkey kako bi ga sačuvali od daljnjeg propadanja. Uvjeren sam da će taj projekt dati Rasinji jedno novo lice, ne samo urbanistički nego i financijski, te da će obogatiti turističku ponudu naše županije. Trenutno se radi na razradi projekta, a namjeravamo pozvati i ministricu kulture da posjeti Županiju. Ministarstvo je s 500.000 kuna potpomoglo financiranje izrade tog projekta, a do kraja godine vjerujem kako ćemo imati koncept koji će sadržavati sadržaje koji će se uklopiti u interese općine“, kazao je župan Koren te podsjetio da se na području općine mnogo ulagalo u infrastrukturu, ceste i vodovod te još jednom zahvalio načelniku i svim suradnicima na besprijekornoj suradnji što je i dalo velike rezultate.

Načelnik Kolman je zahvalio županu i Županiji te kazao kako je potpisivanje povijesni dan za Općinu jer buduća dvorana neće biti isključivo namijenjena učenicima nego i svim stanovnicima općine te udrugama koje obavljaju razne djelatnosti. „Zahvaljujući Županiji i županu Korenu, Rasinja je došla na red da se napravi dvorana koja će koristiti čitavoj općini. Uz to, uređenje dvorca Inkey kao velika županijska investicija garantira da će se ovaj prostor revitalizirati na dobrobit naših stanovnika. Zahvalni smo Županiji na izvrsnoj suradnji, vjerujemo da će tako biti i u ubuduće“, istaknuo je načelnik Kolman.

Prisutnima su se obratili i ravnatelj škole Krunoslav Belaj koji je kazao kako će sportska dvorana mnogo značiti školu i cijelu zajednicu te Predsjednik Uprave tvrtke Radnik Mirko Habijanec koji je izrazio zadovoljstvo što tvrtka ima prilike raditi na još jednom značajnom objektu koji bi trebao biti gotovo kroz 10 mjeseci.

Današnjem potpisivanju ugovora prisustvovali su i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek, pročelnik županijskog Upravnog odjela za financije, proračun i javnu nabavu Darko Masnec, zamjenik općinskog načelnika Marijan Hadelan i predsjednik Općinskog vijeća Zvonimir Fajfarić.

Služba ureda župana