Potpisan Ugovor o financiranju zapošljavanja nezaposlenih osoba u javnom radu

Ugovorom o financiranju zapošljavanja nezaposlenih osoba u javnom radu, kojeg su potpisali gradonačelnik Grada Križevaca Branko Hrg i v. d. predstojnice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područni ured Križevci Vesna Kuterovac, 13 dugotrajno nezaposlenih osoba bit će zaposlenici Grada Križevaca na poslovima Savjetnika za učinkovitu potrošnju energije u kućanstvima.

Ovaj posao osmišljen je unutar projekta „Energetski savjetnici za energetski siromašna kućanstva“ čiji je nositelj Koprivničko-križevačka županija, a partneri Grad Križevci i Pučko otvoreno učilište Križevci. Savjetnici će tijekom šest mjeseci obilaziti 500 kućanstava na području Županije kako bi pregledali energetsko stanje kućanstva te pružili savjete kako se može uštediti energija, a na kraju će instalirati i štedne uređaja. Projekt sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost intezitetom od 80 posto, a trošak plaća snosi u cijelosti Zavod za zapošljavanje.

Suradnici na projektu su i Program Ujedinjenih naroda za razvoj u Republici Hrvatskoj, Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Križevci te Centar za socijalnu skrb Područni ured Križevci.

Služba ureda župana