Potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava

U ponedjeljak, 8. prosinca u sjedištu Županije potpisan je Ugovor za promociju hrvatskog gospodarstva kroz dodjelu bespovratnih sredstava za organizaciju i sudjelovanje na gospodarskim sajmovima i manifestacijama. Ugovor je potpisao zamjenik ministra gospodarstva Alen Leverić i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren. Potpisivanju su prisustvovali i zamjenik župana Darko Sobota, predstavnici PORA Razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije, direktor Županijske komore Koprivnica Krunoslav Vitelj i tajnik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Božo Brać.
Župan je pozdravio sve okupljene i zahvalio zamjeniku ministra Leveriću i Ministarstvu gospodarstva što su prihvatili prijedlog da budu partneri Koprivničko-križevačkoj županiji. Ministarstvo gospodarstva dodijelilo je za organizaciju ovogodišnjeg županijskog obrtničkog i gospodarskog sajma Koprivničko-križevačke županije 100 tisuća kuna. Organizacija sajma iznosi oko 450 tisuća kuna pri čemu Županija osigurava oko 250 tisuća , tako da će sredstva biti od velike pomoći. U daljnjem obraćanju, župan Koren naveo je kako je ovogodišnji Obrtnički i gospodarski sajam bio veoma uspješan te da je postignut značajan korak kako u smislu broja izlagača tako i u broju posjetitelja.
Zamjenik ministra Leverić istaknuo je kako suradnja Ministarstva i Županije traje već sedam godina te da je Sajam dokaz kako Županija kvalitetno radi i promiče cjelokupno gospodarstvo. Naglasio je da je „devet tvrtki s područja Županije dobilo manje od 10 milijuna kuna po Operativnom programu što pokazuje da spadate u sam vrh županija u Republici Hrvatskoj i naravno da nas zanima nas kako se sredstva troše , kako su sredstva iskorištena i da li je to kvalitetan način na koji ministarstvo gospodarstva priprema projekte“.
U Ministarstvu gospodarstva zadovoljni su što je Županija odavno prepoznala fondove Europske unije i što sudjeluje u projektima energetske učinkovitosti. Zamjenik ministra Leverić najavio je kako je za gospodarstvo iduće godine planirano oko 130 milijuna kuna pri čemu će naglasak biti na energetsku učinkovitost za javne ustanove.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.