Potpisan Ugovor o adaptaciji medicinsko-biokemijskog laboratorija u ispostavi Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije u Križevcima

Danas je potpisan Ugovor o adaptaciji medicinsko-biokemijskog laboratorija u ispostavi Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije u Križevcima. Ugovor je u ime naručitelja potpisala ravnateljica Doma zdravlja, Terezija Kolar, a u ime izvođača adaptacijskih radova, „Komunalnog poduzeća“ Križevci, direktor Goran Gregurek.

Vrijednost radova koje će izvoditi Komunalno poduzeće d.o.o. Križevci iznosi 514.000,00 kuna, a osigurava ih Koprivničko-križevačka županija, ispred koje se pri potpisivanju Ugovora nalazio župan Darko Koren.

Novouređeni laboratorij, veličine 125 m², a bit će smješten u prostorijama nekadašnje opće medicine dr. Tonka Mijača i ostalih liječnika opće medicine (stari dio križevačkog Doma zdravlja), dok će se postojeća zgrada laboratorija nakon navedenih radova srušiti te na tom mjestu urediti parkirališna mjesta, a laboratorij će se sastojati od čekaonice, pred prostora, sanitarnog čvora, prostorija za uzimanje uzoraka, biokemijskog laboratorija, hematološkog laboratorija, laboratorija za urin, garderobe, te prostora za administrativne poslove. U laboratoriju će, kao i u dosadašnjem biti zaposlen jedan diplomirani inženjer medicinske biokemije, inženjer više laboratorijske dijagnostike, te četiri laboratorijska tehničara, a radovi će početi odmah nakon potpisivanja ovog Ugovora kako bi unutar mjesec i pol dana taj prostor počeo s radom, napomenuo je župan Darko Koren. Također je istaknuo kako ovaj projekt u Križevcima predstavlja značajnu investiciju, a ponajviše jer se o potrebi istog u gradu govori već nekoliko godina. Nadzor radova obavljat će poduzeće „Kašik“ iz Križevaca.