Potpisan Sporazum Županije i HGSS-a Stanice Bjelovar

Župan Darko Koren i tajnik HGSS-a Stanice Bjelovar ujedno i voditelj obavještajne točke Koprivnica Dejan Bojovski u četvrtak, 22. siječnja potpisali su Sporazum o djelovanju HGSS-a Stanice Bjelovar na području Koprivničko-križevačke županije. Prema teritorijalnom ustroju HGSS Stanica Bjelovar pokriva područje Koprivničko-križevačke županije, odnosno 3 grada i 22 općine. Županija će za rad točke Koprivnica osigurati odgovarajuće prostorije te sredstva za financiranje redovne djelatnosti Stanice u iznosu od 30 tisuća kuna za 2015. godinu. Potpisivanju Sporazuma prisustvovali su zamjenici župana Darko Sobota i Ivan Pal načelnik županijskog Stožera zaštite i spašavanja te stručni suradnik za promet i poslove zaštite i spašavanja Stjepan Behin.
Župan Koren pozdravio je sve prisutne te istaknuo: „Drago mi je što smo se ponovno okupili kako bi opravdali zajedničku suradnju koja traje već treću godinu zaredom. Ova godina razlikuje se od prethodnih u tome što je ove godine Županija izdvojila veći iznos financijskih sredstava koja su mali doprinos i zahvalnost za sve što je napravljeno tijekom 2014. godine, a posebno za vrijeme poplava“. Zahvalio se na dosadašnjoj suradnji te poželio puno uspjeha u daljnjem radu.
Zamjenik Pal u svom obraćanju iskoristio je priliku kako bi pohvalio rad HGSS-a Stanice Bjelovar te istaknuo da je upravo ovaj sustav od velikog značaja za Republiku Hrvatsku, koji nažalost nije adekvatno financijski praćen. „Jedino rješenje za RH biti će nove zakonske regulative prema kojima bi se sustav trebao financirati sredstvima državnog proračuna i proračuna jedinica lokalnih i regionalnih samouprava“ naglasio je zamjenik Pal.
U ime HGSS Stanice Bjelovar prisutne je pozdravio tajnik Bojovski te istaknuo kako će HGSS Stanica Bjelovar i dalje nastaviti raditi na dobrobit cijele zajednice.
Ovim Sporazumom HGSS Stanica Bjelovar preuzima obvezu organiziranja, unapređenja i obavljanja djelatnosti spašavanja i zaštite ljudskih života u planinama, nepristupačnim područjima i drugim izvanrednim okolnostima na području Županije sukladno članku 5. Zakona o Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.