Potpisan Sporazum Županije i HGSS-a Stanice Bjelovar

Župan Darko Koren i pročelnik HGSS-a Stanice Bjelovar Mario Varga potpisali su Sporazum o djelovanju HGSS-a Stanice Bjelovar na području Koprivničko-križevačke županije.

Prema teritorijalnom ustroju HGSS Stanica Bjelovar pokriva područje Koprivničko-križevačke županije, odnosno 3 grada i 22 općine.

Prilikom potpisivanja ugovora članovi HGSS-ove Stanice Bjelovar upoznali su župana Korena te zamjenika župana Ivana Pala kako je HGSS-ova Stanica Koprivnica u osnivanju te da već ima dovoljno osposobljenih članova za vodeće funkcije u stanici.

Pored toga, važno je napomenuti da ovim Sporazumom HGSS Stanica Bjelovar preuzima obvezu organiziranja, unapređenja i obavljanja djelatnosti spašavanja i zaštite ljudskih života u planinama, nepristupačnim područjima i drugim izvanrednim okolnostima na području Županije sukladno članku 5. Zakona o Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja.

Potpisivanju Sporazuma prisustvovali su i stručni suradnik za promet i poslove zaštite i spašavanja Stjepan Behin, županijski vatrogasni zapovjednik Zvonimir Habijan te članovi HGSS-ove Stanice Bjelovar Dražen Magdić i Robert Šarac.

Služba ureda župana