Potpisan Sporazum sa Hrvatskim lovačkim savezom

Temeljem županove Odluke o načinu osiguravanja financijskih sredstava za izvršenje zakupa prava lova od 24. veljače, danas je potpisan i Sporazum između Koprivničko-križevačke županije i Hrvatskog lovačkog saveza. Sporazumom koji su potpisali župan Darko Koren i predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Đuro Dečak daje se mogućnost odabira instrumenta osiguranja lovoovlaštenicima zajedničkih lovišta kao garancija za uredno izvršenje zakupa prava lova.
Naime, Zakonom o lovstvu u dijelu u kojem je propisano kako za uredno izvršenje prava lova, lovozakupnici moraju osigurati sredstva u visini godišnje lovozakupnine i to garancijom banke ili avaliranom mjenicom. S obzirom na to da je Hrvatski lovački savez financijski sposoban jamčiti svim lovoovlaštenicima za njihove preuzete obveze i da se prihvaćanjem njih kao mjeničnog jamca ne dovodi u pitanje eventualna naplata osiguranih financijskih sredstava pojasnio je predsjednik Dečak i dodao kako je potpisom Sporazuma, postupak za lovoovlaštenike pojednostavljen uz značajno smanjenje troškova.
Županija je kao davatelj prava lova, zaključila da se zahtjevu može udovoljiti i temeljem toga pristupila donošenju ove Odluke naglasio je župan i istaknuo kako je dosadašnja suradnja sa Hrvatskim lovačkim savezom bila na zavidnoj razini, a vjeruje da će se takva i nastaviti.
Potpisivanju Sporazuma su u ime Koprivničko – križevačke županije prisustvovali zamjenik župana Darko Sobota, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Marijan Štimac, viša savjetnica za šumarstvo, lovstvo i elementarne nepogode Snježana Babok Grgić, tajnik Hrvatskog lovačkog saveza Ivica Budor, te predsjednik Lovačkog saveza Koprivničko-križevačke županije Nevenko Jakopović i tajnik Zlatko Pavlić.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.