Potpisan sporazum o suradnji županijske Obrtničke komore i Gospodarske i trgovačke komore u Nagykanizsi

Prošlog je vikenda održana svečana Skupština Gospodarske i trgovačke komore u Nagykanizsi u Mađarskoj, na kojoj je obilježena 20. obljetnica osnutka Komore. Svečanosti su prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnik Darko Masnec, predsjednica Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Irena Kovačić, tajnik županijske Komore Božo Barać, voditeljica Odjela za gospodarstvo i ruralni razvoj PORA-e Regionalne razvoje agencije Marina Šandor Krznarić te viša stručna suradnica HGK Županijske komore Koprivnica Renata Lohajner. Od gostiju, nazočni su bili Parragh László, predsjednik Mađarske Gospodarske i trgovačke komore, Palkovics László, ministar inovacija i tehnologije, Péter Cseresnyés, povjerenik Premijera, Navracsics Tibor, Vladin povjerenik za gospodarski razvoj sjevernozapadne Mađarske, Balogh László, gradonačelnik Nagykanizse, slovenski veleposlanik Marjan Cencen i  Mladen Andrlić, izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Republike Hrvatske.

Predsjednik Gospodarske i trgovačke komore u Nagykanizsi Polay József predstavio je 20 godina rada Komore te govorio o budućim planovima, dok je veleposlanik Andrlić istaknuo važnost povezivanja Hrvatske i Mađarske te pohvalio dosadašnju uspješnu suradnju.

Zamjenik Ljubić, govoreći o prekograničnoj suradnji Mađarske i Hrvatske, naglasio je njezinu važnost ne samo u području kulture i obrazovanja, već i u području gospodarske suradnje. Također je skrenuo pažnju na prometnu povezanost ovih područja koja je ključna kako bi se zajednički projekti još više razvijali.

Tijekom svečane Skupštine, predsjednik József i predsjednica Kovačić potpisali su Sporazum o suradnji županijske Obrtničke komore i Gospodarske i trgovačke komore u Nagykanizsi. Sporazumom će se poboljšat već uspješna dosadašnja suradnja na području poslovnog povezivanja članstva i strukovnog obrazovanja, ali i prilikom kandidiranja projekata te na ostalim područjima.

Podsjetimo, naša je Županija nedavno potpisala Sporazum o suradnji i prijateljstvu s Gradom Nagykanizsom, a potpisan je i Sporazum o međusobnoj suradnji između PORA-e Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije i Agencije za razvoj grada Nagykanizsai Varosfejleszto Kft.

 

Služba ureda župana