Postavljeni šatori ispred domova zdravlja u Koprivnici i Đurđevcu, ovih dana postavit će se i stambeni kontejneri za trijažu

Obzirom na dolazak hladnijih dana i pogoršanja vremenskih uvjeta te povećanje broja testiranja i novooboljelih od bolesti COVID-19 na području Koprivničko-križevačke županije, na inicijativu županijskog Stožera civilne zaštite, a u suradnji s Ravnateljstvom civilne zaštite RH osigurani su potrebni šatori. Šatori su danas uz pomoć Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite postavljeni ispred domova zdravlja u Koprivnici i Đurđevcu.

Šatori su namijenjeni pacijentima koji ispred domova zdravlja čekaju na ulazak u ambulante,  a što će biti korisno u nepovoljnim vremenskim uvjetima, budući da sukladno epidemiološkim mjerama i preporukama nije moguć njihov ulazak u domove zdravlja u većem broju, zbog sprečavanja širenja zaraze koronavirusom.

Osim što su u suradnji s nacionalnim Stožerom civilne zaštite osigurani šatori, ovih dana će biti postavljeni i stambeni kontejneri za domove zdravlja u Križevcima i Đurđevcu te za potrebe COVID ambulante u Koprivnici u kojima će se obavljati poslovi trijaže pacijenata. Navedeni kontejneri imaju mogućnost grijanja te će biti velika pomoć za zdravstvene djelatnike koji će u adekvatnijim uvjetima moći kvalitetnije pružati usluge pacijentima.

Građani se dodatno mole za razumijevanje i strpljenje na ulazima u ambulante domova zdravlja, obzirom na povećane potrebe za obradama i zdravstvenim pregledima.

Služba ureda župana