Postavljena „Pisanica od srca“ u Subotici

Zamjenik župana Ivan Pal i direktor Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Zdravko Mihevc uručili su jučer „Pisanicu od srca“ gradonačelniku Grada Subotice Jenő Maglaiju.

Pisanica je postavljena na platou ispred Franjevačke crkve, a tom prilikom su sve okupljene pozdravili zamjenik Pal i direktor Mihevc.

Tijekom dvodnevnog boravka, zamjenik Pal i direktor Mihevc posjetili su Hrvatsko nacionalno vijeće gdje ih primio predsjednik Izvršnog odbora Darko Sarić Lukendić sa suradnicima i Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata gdje ih je primio ravnatelj Tomislav Žigmanov, a obišli su i Tavankut, Galeriju slika u tehnici slame te središte same Subotice. Prije svečane predaje pisanice, gradonačelnik Subotice održao je prijem kojem je prisustvovao i generalni konzul Republike Hrvatske u Subotici Velimir Pleša, a na kojem se gradonačelnik Maglai zahvalio zamjeniku Palu i direktoru Mihevcu na „Pisanici od srca“.

Primopredaja „Pisanice od srca“ početak je zajedničke suradnje na različitim poljima te se očekuje posjet delegacije iz Subotice kada će se dogovoriti i zajednički projekti.

Služba ureda župana