Postavljena edukativna izložba plakata „Hrvatska iz zraka“

U Gimnaziji Fran Galović Koprivnica jučer je postavljena edukativna izložba plakata pod nazivom „Hrvatska iz zraka“ koja je nastala u sklopu hrvatskog fotografsko-istraživačkog projekta „National Geographic – Hrvatska iz zraka“ čiji je nositelj Klub za ekspedicionizam i kulturu. Autor fotografija Davor Rostuhar, ujedno i predsjednik Kluba, prilikom postavljanja plakata održao je predavanje u školi o samom projektu i njegovom nastajanju te objasnio koliko je nužno zaštititi prirodnu i kulturnu baštinu.

Izložba je sastavljena od 30 fotografija koje prikazuju prirodne ljepote, materijalnu i nematerijalnu baštinu Republike Hrvatske te imaju veliku edukativnu vrijednost u području geografije, povijesti, razvoja, kulture, a ujedno promiču važnost zaštite prirodnih i kulturnih vrijednosti. Pored toga, izložba potiče učenike na učenje s razumijevanjem.

Ova edukativna izložba bit će postavljena u 160 srednjih škola na području Sjeverozapadne Hrvatske, između ostalog i u Gimnaziji Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci te Srednjoj školi Koprivnica.

Služba ureda župana