Posjeta novinarke Lucy Gordan Rastelli

U ponedjeljak će Koprivničko-križevačku županiju posjetiti američko-talijanska novinarka Lucy Gordan Rastelli koja surađuje sa brojnim svjetski renomiranim časopisima kao što su New York Daily News, The New York Observer, The European, Denver Post itd., te je dobitnica „Zlatne penkale 2011.“.

 „Zlatna penkala“ je nagrada koja se dodjeljuje najboljim inozemnim turističkim novinarima za najbolje tekstove, odnosno radio i TV priloge o Republici Hrvatskoj. Nagrada predstavlja zahvalu novinarima za promoviranje hrvatske turističke ponude stranim tržištima. Svake godine se odabiru dva svjetska novinara, jedan iz tiskanih te jedan iz elektroničkih medija, koji dobivaju Grand prix statuete „Zlatna penkala“. Svi ostali nominirani novinari dobivaju manju statuu „Zlatna penkala“,  plaketu-zahvalnicu autora Ivice Propadala, te putovanje Hrvatskom.

Novinarka Lucy Gordan Rastelli će posjetiti Galeriju naivne umjetnosti u Hlebinama, Staru kuću Ivana Generalića, Galeriju Josipa Generalića, te naivnu umjetnicu Biserku Zlatar u Goli.

Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije je domaćin renomirane novinarke, te će se potruditi omogučiti joj da dobije detaljne informacije i uvid u bogatstvo naive u našoj Županiji kako bi je na taj način promovirala u svojim napisima.

Direktor TU TZ KKŽ: mr. sc. Zdravko Mihevc