Posjet danskog kraljevskog para

Danska kraljica Margreta II, kći kralja Frederika IX iz dinastije Schleswig-Holstein-Soenderburg-Gluecksburg zajedno sa pricom Henrikom posjetila je u četvrtak, 23. listopada grad Koprivnicu. Kraljevski su par ispred Gradske vijećnice dočekali župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, koprivnička gradonačelnica Vesna Želježnjak sa suradnicima te predsjednik Gradskog vijeća Zoran Gošek.

Gradonačelnica Želježnjak pozdravila je kraljevski par i ukratko ih upoznala sa gradom i njegovim znamenitostima, nakon čega su imali priliku razgledati izložbu majstora hrvatske naive Kovačića, Generalića, Večenaja i Lackovića Croate. Danski kraljevski par ovom je prilikom razgledao i izložbu „Dobar grad” u koprivničkoj Galeriji, budući da su ljubitelji i poznavatelji umjetnosti.

Kako je Danska dvadeseti ulagač u Hrvatsku, a neke od njezinih najvećih investicija su pivnica Carlsberg Croatia i tvornica ekološke ambalaže od papirnih vlakana Hartmann, par je u sklopu boravka u Koprivnici posjetio navedena poduzeća.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.