Posjet Bibliobusa Područnoj školi Plavšinac

U petak 10. studenoga bibliobus Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica posjetio je Područnu školu Plavšinac Osnovne škole Prof. Blaž Mađer Novigrad Podravski, koju pohađaju romski učenici. Bibliobusnu posadu i slikovnice namijenjene malom knjižničnom stacionaru dočekali su učenici i djelatnici škole, a za popularne „bibliće“ Anu Škvarić i Sinišu Lukača  pripremljeno i veliko iznenađenje – čast da prerežu vrpcu i svečano otvore čitaonicu i igraonicu u ovoj maloj područnoj školi.

Čitaonica i igraonica uređena je u jednoj od učionica i opremljena računalom, knjigama, slikovnicama i društvenim igrama za učenike. U ovom ugodnom prostoru uči se kroz igru, a svoje su mjesto u čitaonici pronašle i knjige s Dječjeg odjela koprivničke knjižnice koje su u dogovoru s učiteljicom Višnjicom Šestak za Plavšinac odabrali, pripremili i dopremili koprivnički knjižničari.

Prilikom svakog posjeta koprivničke pokretne knjižnice Plavšincu u bibliobusu se upriliči čitaonica za učenike iz Plavšinca, ali ovaj put situacija je bila drugačija – u novoj čitaonici i igraonici održana je čitaonica za bibliobusnu posadu, a čitale su se pjesme iz zbirke Ratka Zvrka „Grga Čvarak“!

Ana Škvarić
Dipl. knjižničarka – informator u bibliobusu
Voditeljica Bibliobusne službe
Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica