PORA održala 3. sastanak lokalnih dionika u okviru projekta „ATM for SME’s“

PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja u ponedjeljak, 26. rujna održala je 3. sastanak lokalnih dionika u okviru provedbe projekta „ATM for SME’s – Pristup mikrofinanciranju za malo i srednje poduzetništvo“, kojemu je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Na samom početku sastanka obratila se ravnateljica PORA-e Melita Birčić, kazavši kako se projekt provodi s partnerima iz osam europskih zemalja, a odobren je u okviru programa suradnje INTERREG EUROPE. Vrijeme trajanja projekta je pet godina, a financira se od strane Europskog fonda za regionalni razvoj te je vrijedan gotovo 1,8 milijuna eura.

Zamjenik Ljubić pohvalio je PORA-u na uspješnoj pripremi i provođenju brojnih projekata te je dodao kako će se nakon područja obrazovanja i zdravstva ponovno pažnja usmjeriti na gospodarstvo i poduzetnike, koji će uz razmjenu iskustava i najboljih praksi, moći doznati više o programima mikrofinanciranja svojih djelatnosti. Okupljene je pozdravila i načelnica Sektora za unaprjeđenje i razvoj poduzetništva i obrta Jasminka Keser iz Ministarstva poduzetništva i obrta, istaknuvši odličnu suradnju s PORA-om i Koprivničko-križevačkom županijom.

Provedbom sustava mikrokreditiranja Europska unija nastoji podržati inovativne mjere za unaprjeđenje malog i srednjeg poduzetništva, vodeći partner u projektu je Fejer Enterprise Agency iz Mađarske, a planira se održati ukupno deset sastanka lokalnih dionika.

Sastanku su još prisustvovali križevački gradonačelnik Mario Rajn, direktor Križevačkog poduzetničkog centra Tihomir Hodak, predstavnici Obrtničke komore KKŽ, HGK Županijske komore Koprivnica, Zavoda za zapošljavanje, Koprivničkog poduzetnika, Grada Koprivnice, Udruge Roma „Korak po korak“ KKŽ te Vijeća romske nacionalne manjine KKŽ.

Sluba ureda župana