PORA predstavila natječaj za dodjelu bespovratnih potpora za poduzetnike

U srijedu 28. lipnja PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja predstavila je program za dodjelu bespovratnih potpora za poduzetnike s područja Koprivničko-križevačke županije u okviru programa prekogranične suradnje Interreg V-A Mađarska-Hrvatska 2014. – 2020. pod nazivom „B Light“. PORA projekt provodi u suradnji s regionalnim razvojnim agencijama iz Mađarske i Hrvatske te s glavnim korisnikom Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije – HAMAG-BICRO.

Predstavljanju je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je izrazio zadovoljstvo sudjelovanjem poduzetnika te im je poželio mnogo uspjeha u prijavama, razvijanju poslovanja i novim zapošljavanjima.

Ravnateljica PORA-e Melita Birčić naglasila je kako je ovo prvi projekt u Hrvatskoj u prekograničnoj suradnji u kojemu su sredstva namijenjena direktno poduzetnicima, dok je stručna suradnica za usluge na tržištu Mateja Lončar detaljno govorila o programu.

„B Light“ shema je program kojim se financira suradnja malih i srednjih poduzeća, a alocirana sredstva iznose oko 7,5 milijuna eura. Stopa sufinanciranja za poduzetnike iznosi 75% prihvatljivih troškova projekta, najniži iznos po Light korisniku je 40 tisuća eura, od čega najviši iznos bespovratnih sredstava iznosi 30 tisuća eura. Najviši iznos ukupno prihvatljivog troška po Light korisniku iznosi 180 tisuća eura, od čega najviši iznos bespovratnih sredstava iznosi 135 tisuća eura.

Prvi krug natječaja za poduzetnike otvoren je od 09. lipnja 2017. godine do 15. rujna 2017. godine, a u okviru prvog kruga natječaja poduzetnicima je na raspolaganju ukupno 2.550.000,00 EUR-a iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Regionalne agencije poduzetnicima će pružati besplatnu savjetodavnu i tehničku pomoć prilikom podnošenja prijava te registracije na web platformu, s time da je PORA nadležna za provedbu projektnih aktivnosti na području Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije.

Služba ureda župana