PORA održala radionicu na temu Poziva za iskaz interesa prema Programu pripreme lokalnih razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz ESI fondova

U ponedjeljak, 23. listopada PORA Razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije održala je informativnu radionicu na temu Poziva za iskaz interesa za sufinanciranje projekata prema Programu pripreme lokalnih razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz ESI fondova, kojoj je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Program zajednički provode Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU i PORA kao regionalni koordinator za područje Koprivničko-križevačke županije, a cilj je pridonijeti bržem društveno-gospodarskom razvoju slabije razvijenih područja Hrvatske pružanjem financijske pomoći u izradi projektne i tehničke dokumentacije za lokalne razvojne projekte utemeljene na strateškim razvojnim dokumentima. Prihvatljiva područja sufinanciranja se odnose na ulaganja u komunalnu i socijalnu infrastrukturu.

Na početku radionice, sudionicima se obratila ravnateljica PORA-e Melita Birčić te zamjenik župana Ratimir Ljubić, koji je istaknuo važnost bolje koordinacije u povlačenju EU sredstava.

Nakon uvodnih riječi razgovaralo se o zahtjevima koji se planiraju podnijeti na Poziv kao i o naknadno objavljenoj dopuni dokumentacije po kojoj je potrebno postupati, ukratko je predstavljen Prijavni obrazac, a zatim su uslijedili odgovori na pitanja jedinicama lokalne samouprave.

Poziv je otvoren do 31. listopada 2017. godine, prihvatljivi podnositelji zahtjeva su jedinice lokalne samouprave razvrstane u I., II. i III. skupinu te Koprivničko-križevačka županija kao jedinica područne samouprave razvrstana u I. skupinu prema indeksu razvijenosti, a minimalna vrijednost zahtjeva iznosi 100 tisuća kuna. Maksimalni iznos sredstava koji se može dodijeliti po podnositelju iznosi milijun kuna s PDV-om ukoliko je podnositelj jedinica lokalne samouprave te 2 milijuna s PDV-om ukoliko je podnositelj Koprivničko-križevačka županija.

Iznos predviđen za sufinanciranje svih projektnih prijedloga na području Koprivničko-križevačke županije iznosi 6,4 milijuna kuna.

Služba ureda župana