PORA održala prezentaciju aktualnih natječaja iz Europskog socijalnog fonda

U petak, 26. rujna 2014. godine PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja održala je radionicu i projektnu kliniku na temu „Priprema projekata prihvatljivih za financiranje iz fondova Europske unije“ namijenjene organizacijama civilnog društva s područja Koprivničko-križevačke županije.

Cilj radionice bio je informiranje organizacija civilnog društva s područja Koprivničko-križevačke županije o aktualnim natječajima u okviru Europskog socijalnog fonda. Sudionici radionice su upoznati sa raspoloživim EU izvorima financiranja u financijskom razdoblju 2014. -2020. kao i razlikama između Europskih strukturnih i investicijskih fondova i Programa Unije. Prezentirani su aktualni Pozivi iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa „Razvoj ljudskih potencijala” 2007.-2013. kao i natječaj za građanske akcije Regionalne zaklade za lokalni razvoj ”ZAMAH” ”Naš doprinos zajednici”.

Nakon navedenih prezentacija, održana je projektna klinika s predstavnicima organizacija civilnog društva s područja Koprivničko-križevačke županije s ciljem osmišljavanja i razrade konkretnih projektnih ideja.

Radionici je prisustvovao i zamjenik župana Ivan Pal koji je pozdravio prisutne te naveo kako je suradnja sa organizacijama civilnog društva Koprivničko-križevačke županije uvijek bila na zavidnoj razini. Istaknuo je da će radionica biti od koristi svim sudionicima kako bi se poduzeli operativni koraci i pravovremeno pristupilo mogućim apliciranjima na sredstva dostupna u fondovima.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.