PORA i Grad Đurđevac pripremili pola milijuna kuna vrijedan projekt „Muze“

Razvojna agencija Podravine i Prigorja zajedno s Gradom Đurđevcom i partnerima Gradskom knjižnicom Đurđevac, Muzejom grada Đurđevca i Udrugom kazališnih amatera – Gradskim kazalištem Đurđevac sudjelovala je u pripremi projektnog prijedloga prijavljenog na otvoreni poziv „Umjetnost i kultura 54+“ pod nazivom „Muze“.

Ovim projektom, čija je ukupna vrijednosti 586.382,79 kn, kroz brojne aktivnosti s područja umjetnosti, glazbe, plesa i kazališta poboljšat će se socijalna uključenost i unaprijediti kvaliteta života osoba starijih od 54 godine na području grada Đurđevca. Nadalje, utjecat će se i na poboljšanje njihovih socijalnih, kognitivnih, emocionalnih i kreativnih vještina, kao i na prepoznavanje njihovih potencijala. Osnovat će se seniorska kazališna skupina, čitateljski klub te zbor, a večernji će sati biti rezervirani za kino na otvorenom, izložbe i evergreen večeri plesa. Stečena znanja u plesu moći će se prezentirati na natjecanju „Đurđevačka plesna cipelica“, a kroz projekt će se provesti i edukacija, odnosno jačanje kapaciteta 5 kulturnih djelatnika i umjetnika za rad usmjeren na socijalno uključivanje osoba starijih od 54 godine na području grada Đurđevca.

Na temu projekta đurđevački je gradonačelnik Hrvoje Janči održao sastanak s ravnateljicom PORA-e Melitom Birčić i stručnom suradnicom za razvojne projekte Majom Belković, koje su sudjelovale u njegovoj pripremi, a projekt je zajedno sa svom potrebnom dokumentacijom poslan Nacionalnoj zakladi za razvoj civilnog društva.

Predviđeno trajanje projekta je 18 mjeseci, a stručna i savjetodavna podrška PORA-e kod pripreme osigurana je kroz projekt „Jačanje kapaciteta dionika regionalnog razvoja za apsorpciju EU sredstava u KKŽ“.

Služba ureda župana