Popisani Ugovori o financiranju zapošljavanja nezaposlenih osoba

U Domu za starije i nemoćne osobe Koprivnica u srijedu, 26. studenoga župan Darko Koren, predstojnica HZZ-a Područnog ureda Križevci Jadranka Čapalija i ravnateljica Vesna Križan potpisali su Ugovor o financiranju zapošljavanja nezaposlenih osoba. Do sada je u tom programu sudjelovalo 46 nezaposlenih osoba, a potpisivanjem ovog Ugovora u aktivan radni odnos biti će uključeno još jedanaest osoba. Važno je napomenuti kako će na ovaj način u radnim procesima sudjelovati skupina koja se inače teško zapošljava, a to su osobe s invaliditetom.

Župan Darko Koren istaknuo je kako svaka inicijativa za smanjenje nezaposlenosti zaslužuje pohvalu te da će ovih jedanaest osoba uvelike pomoći zaposlenicima Doma u skrbi za više od 250 korisnika.

Na inicijativu Koprivničko-križevačke županije po sedmi puta za redom Dom za starije i nemoćne osobe biti će izvršitelj zapošljavanja u javnom radu. Zapošljavanje se provodi iz programa poticanja zapošljavanja putem Mjere aktivne politike zapošljavanja iz nadležnosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

U ime Koprivničko-križevačke županije potpisivanju Ugovora prisustvovali su i zamjenik župana Ivan Pal i pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.